Travelling

Tendințele anului în turismul din România

Fie că vorbim de concediile sau de excursiile de weekend pe care le fac românii, am observat, în ultimii ani, câteva tendințe, care s-au regăsit și în pandemicul an 2021:

1. Pe primul loc, am observat dorința turiștilor de a fugi de aglomerările urbane și de a se refugia și de a se bucura de locuri izolate, din mediul rural, de exemplu, în care să-și încarce bateriile. Fiind atenți la această tendință din ultimii ani, întreprinzătorii din sectorul turistic s-au simțit încurajați să investească și să aducă în circuitul turistic case tradiționale restaurate cu drag și migală. Aceasta a fost șansa satului Viscri, din județul Brașov, de exemplu, despre care am scris aici. Sau a satului Rimetea, din județul Alba, care, în plus, beneficiază de un peisaj montan, care-i sporește frumusețea. Dacă doriți să vă convingeți, vă îndemn să citiți aici articolul referitor la această destinație. Mai mult, măsurile de siguranță sanitară, recomandate de existența pandemiei, au determinat creșterea numărului de turiști care doresc să se cazeze în căsuțe mici, numai cu membrii familiei. 

2. Unele persoanele active, care sunt obișnuite, totodată, să facă mișcare, au revenit la pasiunile din tinerețe sau chiar din studenție, când erau obișnuite să facă trasee pe munte, împreună cu prietenii sau colegii. Situația pandemică, care a debutat în anul 2020, a determinat o creștere a numărului de turiști care preferă să facă mișcare în aer liber și, implicit, să se bucure de frumusețile naturii, implicit ale munților. Mai mult, această orientare oferă posibilitatea de a diminua cheltuielile de călătorie, mai ales că acest tip de turism se pretează pentru ieșirile de-o zi sau cele cu cazare la cort, în perioada de vară. 

3. Cei atrași de turismul cultural-istoric, care doresc să viziteze muzee sau măcar să admire și să fotografieze clădiri, care se încadrează în lista monumentelor istorice, se orientează spre localități urbane, unde oferta este foarte mare, dându-le posibilitatea să-și umple timpul liber preț de câteva ore bune. Dacă ar fi să fac recomandări pentru acest segment, v-aș încuraja să explorați orașele IașiOradea sau Brăila. Nu întâmplător, toate aceste trei municipii s-au regăsit printre finalistele competiției Destinația Anului 2021, promovată de Prima TV. Pentru mai multe recomandări referitoare la principale obiective turistice din fiecare oraș, vă îndemn să dați click pe denumirea fiecăruia în parte, pentru a citi cele trei articole pe care le-am scris anterior pe blog.

4. Din păcate, la coada clasamentului, se află turismul balnear, fie datorită prețurilor practicate, implicit a fondurilor insuficiente pe care le au la dispoziție turiștii, fie datorită faptului că, în anumite situații, autoritățile locale nu au acționat pentru a reda bazelor de tratament strălucirea de odinioară. Un caz fericit o reprezintă stațiunea Sovata, despre care puteți citi aici.

Un alt exemplu punctual, despre care am mai scris aici, pe blog, este și baza de tratament din cadrul Hotelului Palace, din stațiunea Băile Govora, care a avut șansa să fie restaurat, consolidat și modernizat. 

Related posts
De vizitatTransilvaniaTravelling

Obiective turistice de vizitat în județul Mureș

5 Mins read
DESTINAȚII ȘI OBIECTIVE TURISTICE DIN JUDEȚUL MUREȘ DEMNE DE VIZITAT Târgu Mureș se numără printre cele mai vechi orașe din România. Principalul obiectiv turistic…
TransilvaniaTravelling

Județul Mureș - pe locul 5 în clasamentul celor mai ospitaliere zone turistice din lume

5 Mins read
Zilele acestea, o știre îmbucurătoare referitoare la România a făcut înconjurul internetului. Multe ziare sau site-uri ale anumitor televiziuni au dat de știre că județul…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *