De vizitatTransilvania

Salina Turda, printre cele mai vizitate atracții turistice din România

Salina Turda se află în topul celor mai spectaculoase obiective turistice din lume, reprezentând un adevărat muzeu al mineritului în sare din Transilvania. Anii de glorie a mineritului de sare din Turda au fost în a doua jumătate a anilor 1800. În urma renovării Salinei în 1909, aceasta a devenit și o destinație căutată ca bază de tratament. Exploatarea sării a fost închisă definitiv în 1936. În timpul celui de-al doilea război mondial, minele au oferit adăpost antiaerian populaţiei oraşului Turda. 
Între anii 2008 şi 2010, Salina Turda a fost reamenajată și modernizată cu ajutorul unor fonduri europene accesate în acest sens. Astfel, interiorul salinei a fost adaptat pentru a asigura confort şi divertisment vizitatorului, mai precis au fost montate ascensoare, lumini de neon, au fost amenajate locuri de joacă, lac pentru bărci, sală de spectacole etc. Nu știu vouă ce impresie v-a lăsat, dar eu am avut senzația că sunt într-un parc de distracție subteran, unde am șansa să mă simt din nou copil. Când o să ajungeți acolo, poate o să-mi dați dreptate atunci când vă veți da cu roata carusel, având posibilitatea de a vedea panorama Minei Rudolf, sau când vă veți plimba cu barca pe lacul subteran din Mina Terezia, așa cum am făcut eu. În plus, poți juca bowling, golf, biliard sau tenis de masă. Într-un cuvânt, nu ai cum să te plictisești, dacă aloci trei-patru ore pentru vizitare și activități de recreere. Starea de încîntare este amplificată și de felul în care s-a regândit luminarea salinei. Folosirea unui număr mare de lămpi neon, amplasate după un model bine stabilit, îi conferă salinei o atmosferă de cadru de film SF.

Dacă, pe viitor, te gândești să incluzi Salina Turda pe lista obiectivelor turistice pe care dorești să le vezi, poți să te documentezi, în plus, accesând pagina Salinei Turda aici.

Related posts
TransilvaniaUnde să mănânciUnde te cazezi

Toamna la Sovata

2 Mins read
Am mai povestit despre faptul că, în general, îmi place să scriu despre acele locuri din România care mi s-au cuibărit în…
BucureștiDe vizitatMuntenia

Casa Storck - o casă de poveste din București

5 Mins read
Te afli în București și vrei să vezi un muzeu cu o poveste impresionantă? Vrei să descoperi un loc care te va…
De vizitatExperiențe turisticeMunteniaUnde să mănânciUnde te cazezi

Ce poți să faci într-o minivacanță ploioasă, în România

9 Mins read
Când am ieșit pentru prima oară din țară, am fost impresionată de faptul că străinii știu și acceptă cu ușurință să facă…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *