9.8
BucureștiUnde să ieși în orașUnde să mănânci

O experiență medievală și un ospăț regesc

Restaurantul Excalibur este unul din locurile mele preferate atunci când vreau să ies în oraș fiind un local tematic, situat pe strada Academiei, în imediata apropiere a Ministerului de Interne. Așezat la subsolul unei clădiri, fix de la intrare, pe holul de acces ești întâmpinat de diverse decorațiuni sau obiecte medievale: vitralii, platoșe, armuri sau steaguri medievale. Apoi, drept în față stă înfiptă într-o piatră, celebra sabie Excalibur. 

Sursa: Restaurant Excalibur

Acest restaurant are ca temă povestea regelui Arthur cu a sa sabie celebră Excalibur, dar și cu renumiții cavaleri ai mesei rotunde din castelul Camelot. De la intrare esti întâmpinat de tinere drăguțe și ești invitat către masă pentru un festin regesc. Este preferabil să ai rezervare la acest local pentru a fi sigur de locul tău. În fundal se aude muzica cu tematică medievală, iar aspectul locului este cu totul și cu totul deosebită. Lumina este difuză, iar întreaga amenajare a loculului te transpune într-o călătorie în timpuri istorice.

Din capul locului, trebuie menționat faptul că meniurile sunt foarte consistente și mari. Atât de mari încât nu ai cum să termini singur un platou, oricât de mic ar fi sau oricât de foame îți este. Porțiile sunt absolut imense așa că unde scrie două persoane se pot înfrupta cel puțin trei persoane. Eu am ales un meniu “mega vegetarian” care cuprinde: conopidă, ciuperci, morcovi, cartofi regali auriţi, varză, mix de legume, măsline, roşii, castraveţi, ananas, banană, portocale. Pentru acest platou am plătit 43RON. Desigur, preparatele din carne sunt vedetele culinare ale locului, căci mirosul de grătar te îmbie încă de la intrarea în local. Dacă ești curios, poți accesa întregul meniu al localului aici.

Servirea preparatelor durează puțin mai mult de cât de obicei, însă este scuzabil având în vedere volumul de comenzi și consistența platourilor.

O altă surpriză a fost faptul că aici nu există tacâmuri. Ești invitat să mănânci exact ca în vremurile medievale, mai precis cu mâna! Evident, dacă insiști (sau vrei să “trișezi”) se pot cere în mod special tacâmuri.

Sursa: Restaurant Excalibur

După câteva vizite la Restaurantul Excalibur, pot spune că este o experiență interesantă (nu doar culinară) pe care vreau să o repet, întorcându-mă acolo pentru o porție de.. aer medieval!

9.8
Un restaurant ce are ca temă povestea regelui Arthur cu a sa sabie celebră Excalibur, dar și cu renumiții cavaleri ai mesei rotunde din castelul Camelot. O adevărată experiență cu aer medieval, preparate delicioase și porții generoase.
9.8

Recomand

Pros

  • +tematică medievală deosebită
  • +volumul muzicii nu este foarte tare (poți purta o conversație fără să țipi)
  • +preparate delicioase
  • +platouri generos de mari

Cons

  • -prețuri ușor piperate
  • -nu găsești loc întotdeauna (necesită rezervare în prealabil)
Related posts
De vizitatExperiențe turisticeMunteniaUnde să ieși în orașUnde te cazezi

Să mergem la Vila Golescu, pe urmele boierilor de altădată

5 Mins read
Vi s-a întâmplat vreodată, în copilărie, să vă uitați cu jind, prin geamul unei vitrine, la ceva care vă plăcea, cum ar fi de…
Destinații de weekendExperiențe turisticeMunteniaUnde să ieși în orașUnde te cazezi

Să facem o călătorie în timp la Cafeneaua Coloniale

3 Mins read
Nu știu alții ce simt, dar eu, când mă gândesc la frumusețea arhitecturală a clădirilor din Câmpulung, parcă-mi vine când și când să pornesc…
BucureștiDestinații de weekendUnde te cazezi

Descoperă Grand Boutique Hotel București: o bijuterie istorică

2 Mins read
Astăzi, vreau să vă împărtășesc impresiile mele despre un loc care mi-a lăsat o amintire de neuitat. Este vorba despre Grand Boutique…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *