BucureștiDestinații de weekendUnde te cazezi

Descoperă Grand Boutique Hotel București: o bijuterie istorică

Astăzi, vreau să vă împărtășesc impresiile mele despre un loc care mi-a lăsat o amintire de neuitat. Este vorba despre Grand Boutique Hotel București, un hotel de patru stele care impresionează prin energia sa, povestea captivantă și ospitalitatea personalului.

O clădire plină de istorie

Situat la doar 12 minute de mers pe jos de Piața Universității, Grand Boutique Hotel se află pe strada Negustori, într-o clădire istorică splendidă, un exemplu remarcabil de arhitectură în stil eclectic francez. Aceasta a fost inițial reședința familiei Chrissoveloni, o importantă familie de bancheri din România de la începutul secolului XX. Construcția a fost realizată de inginerul Constantin Colibășeanu în anul 1893, fiind martora multor momente istorice și găzduind familia regală a României.

Eleganță și rafinament în fiecare detaliu

Grand Boutique Hotel București oferă 23 de camere, fiecare decorată cu o atenție deosebită la detalii. Oaspeții pot admira oglinzile imense și coloanele somptuoase din stuco-marmură, elemente care conferă clădirii un aer nobil și elegant. Scara de lemn sculptată cu grijă și sobele decorative sunt mai mult decât simple detalii. Ele sunt parte integrantă din povestea locului.

Am apreciat foarte mult felul în care clădirea a fost păstrată și restaurată, păstrându-și farmecul de odinioară. Este imposibil să nu te simți transportat în timp când te plimbi prin aceste încăperi.

Recepția și scările ce duc spre etaj

Cu acces din salonul central se află și această cameră în care ocazional se organizează evenimente:

Mi-a plăcut foarte mult și camera. Atmosfera parcă desprinsă dintr-un film: o combinație de intimitate și grandeur, cu tavan înalt și stucaturi elegante. Parchetul herringbone și mobilierul specific stilului adaugă o notă de rafinament, creând o atmosferă care te invită să rămâi. Ferestrele largi vitrate, izolate fonic și facilitățile moderne, cum ar fi televiziunea prin cablu și minibarul, asigură confortul oaspeților.

Dotate cu un duș, băile private sunt, de asemenea, prevăzute cu articole de toaletă pentru oaspeți și halate. Anumite unități oferă vedere spre grădină.

Locație centrală și confort modern

Acest boutique hotel se află într-o locație centrală, la doar câteva minute de atracții turistice precum Templul Coral, Parcul Carol I și Parcul Cișmigiu. Pentru cei ce vizitează Bucureștiul, hotelul oferă un punct de plecare excelent pentru explorarea orașului. De asemenea, Aeroportul Internațional Henri Coandă București este la doar 35-40 de minute de mers cu mașina, ceea ce face accesul extrem de convenabil pentru călători.

Relaxare și gastronomie

Oaspeții pot savura preparate delicioase în restaurantul hotelului sau se pot relaxa cu o băutură la barul din lounge.

Mi-a plăcut foarte mult atmosfera relaxată și elegantă a restaurantului și barului. Micul dejun a fost extrem de gustos, bogat și variat, iar personalul a fost foarte amabil.

Tot de aici puteți intra într-un salon în care se află o cramă:

Cireșa de pe tort a fost cu siguranță atmosfera și experiența din bar. Cu acces direct din salonul central, acesta impresionează prin tavanul casetat și mobilierul care te înivtă la relaxare și călătorie în timp:

Dacă ar fi să rezum experiența trăită aș spune că Grand Boutique Hotel București nu este doar un loc de cazare, ci o destinație în sine, unde istoria, patrimoniul și eleganța se îmbină armonios pentru a oferi oaspeților o experiență de neuitat. Fie că ești în căutarea unei locații centrale pentru explorarea orașului sau a unui refugiu elegant și confortabil, acest boutique hotel este alegerea perfectă.

Fotografii: Andrei Neagu

Related posts
De vizitatExperiențe turisticeMunteniaUnde să ieși în orașUnde te cazezi

Să mergem la Vila Golescu, pe urmele boierilor de altădată

5 Mins read
Vi s-a întâmplat vreodată, în copilărie, să vă uitați cu jind, prin geamul unei vitrine, la ceva care vă plăcea, cum ar fi de…
Destinații de weekendExperiențe turisticeMunteniaUnde să ieși în orașUnde te cazezi

Să facem o călătorie în timp la Cafeneaua Coloniale

3 Mins read
Nu știu alții ce simt, dar eu, când mă gândesc la frumusețea arhitecturală a clădirilor din Câmpulung, parcă-mi vine când și când să pornesc…
BucureștiUnde te cazezi

Scala Boutique Hotel: răsfăț de epocă în inima capitalei

3 Mins read
Cu siguranță, Scala Boutique Hotel a fost o destinație de neuitat pentru mine. Este unul dintre acele locuri care reușesc să îmbine…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *