De vizitatTransilvania

Mănăstirea Bran, un adevărat colț de rai

Unii dintre noi asociază ziua de duminică cu mersul la biserică. Dacă ai șansa să o găsești pe un vârf de deal, înconjurată de o panoramă care-ți taie respirația, îți spui că ai dat de un colț de rai. Și ca să aveți decorul complet, trebuie să vă spun că în spatele bisericii Mănăstirii Bran se văd Munții Bucegi, iar pe cealaltă parte străjuiesc Munții Piatra Craiului. Cred că într-o zonă ca aceasta a apărut expresia potrivit căreia “poți să auzi cum crește iarba”. Și asta se întâmplă la 110-115 km de căsuța mea! 

Dimineța am plecat din Pitești, am trecut de Rucăr și am intrat în județul Brașov. Între comuna turistică Moeciu și castelul Bran, am luat-o la dreapta, spre Șimon, circa 8 km, dintre care vreo 2-3 km i-am parcurs prin pădure pe un drum forestier, relativ bun. Până am ajuns în curtea mănăstirii, m-am oprit în apropierea sa, ca să admir priveliștea. Locul fiind înalt îți dă posibilitatea să vezi o panoramă a satelor dinspre Piatra Craiului, Ciocanu, Șirnea, Măgura și Peștera. Mă uitam de jur împrejur și nu mă puteam sătura de acea priveliște demnă de un tablou, mai ales că Dumnezeu a ținut cu mine, dăruindu-mi o zi de călătorie însorită. Mi-am imaginat cum ar fi fost să prind și să imortalizez, în plus, momentul apusului de soare care se lasă încet peste Masivul Piatra Craiului. 


Mănăstirea Bran a fost întemeiată în 2013, după ce aici apăruse cu șapte ani înainte un schit; nu este mare, este modestă, dar este ce trebuie să fie, mai ales că a fost ridicată în cinstea soldaților căzuți aici, în luptă, în Primul Război Mondial. Biserica mănăstirii se armonizează cu priveliștea din jur, arhitectura fiind asemănătoare cu cea a caselor tradiționale din zonă, fiind văruită în alb și acoperită cu șiță.


Cred că dorința de a fotografia apusul de soare, din acel loc de poveste, mă va împinge, din nou, din spate spre această destinație. Dar pentru asta va trebui să mă cazez peste noapte în Bran sau poate chiar în Șimon. Eu spun că merită să revin într-un loc unde liniștea, frumosul și vibrația înălțătoare sunt la ele acasă.

Related posts
BanatDe vizitatDestinații de weekend

Top 25 de obiective turistice de văzut în Timișoara

8 Mins read
Timișoara, cel mai vestic oraș al României, și al treilea dintre acestea, a fost declarată Capitala Europeană a Culturii în anul 2023, fapt care…
De vizitatTransilvaniaTravelling

Obiective turistice de vizitat în județul Mureș

5 Mins read
DESTINAȚII ȘI OBIECTIVE TURISTICE DIN JUDEȚUL MUREȘ DEMNE DE VIZITAT Târgu Mureș se numără printre cele mai vechi orașe din România. Principalul obiectiv turistic…
CrișanaDe vizitat

Casa Darvas-La Roche, singurul Muzeu Art Nouveau din România

3 Mins read
Vizitarea Casei Darvas-La Roche trebuie să fie pe lista tuturor turiștilor care ajung în Oradea. Clădirea a fost prima reşedinţă individuală în stilul…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *