Suntem Gabriela și Andrei Neagu, inițiatorii proiectului CĂLĂTORI PRIN ROMÂNIA!

Am lansat acest blog, pe 1 martie 2021, și l-am gândit pentru a veni în sprijinul celor care-și organizează singuri călătoriile. Ne-am dorit să împărtășim cu voi din experiențele noastre de călători prin România, pentru că o informație sau un pont aflat în timp util poate da farmec vacanței voastre sau satisfacția de a vă încadra într-un buget nu foarte mare. Ideea ne-a încolțit în urma reacțiilor favorabile pe care le-am primit, ca urmare a unor articole de acest gen postate pe paginile noastre de facebook.

De un lucru suntem siguri. Cu cât ești mai informat, mai organizat, mai inspirat, inclusiv de cei din jur, poți beneficia de o vacanță și frumoasă și convenabilă. Dacă reușești să obții un maxim de senzații, de trăiri unice, de experiențe de neuitat, la un preț rezonabil și fără să scazi nivelul așteptărilor, atunci te poți numi un turist mulțumit. Mai mult, cu cât îți vei face concediile la prețuri acceptabile, cu atât vei putea călători mai des din banii drămuiți. Și dacă găsești în țara ta aceleași oportunități turistice pe care le-ai întâlnit prin alte colțuri ale lumii … de ce nu?

Vom scrie atât din dorința de a împărtăși cu voi din experiențele noastre turistice, cât și datorită intenției de a păstra vii amintirile și impresiile noastre din călătoriile de suflet.

Nu suntem călători cu normă întreagă, nu activăm în industria de turism și nici nu avem studii de profil; nu suntem nici măcar scriitori sau artiști fotografi. Mai degrabă suntem niște “călători de ocazie”. Suntem bucuroși când avem ocazia să ne corelăm planurile de evadare cu prietenii sau cu rudele, când avem parte de câteva zile de concediu petrecute împreună sau atunci când vremea ne îmbie să ieșim din casă, chiar și pentru o excursie de-o zi.   

Vom scrie despre visuri turistice împlinite, despre experiențe dătătoare de emoții și trăiri, la fel cum vom ilustra ceea ce ne-a bucurat ochiul și sufletul în aceste călătorii.

Deocamdată ne gândim la plăcerea de a călători, de a fotografia și mai ales de a scrie despre ceea ce ni s-a întâmplat. Dar asta nu va exclude, pe viitor, eventuale colaborări, fie să vă găzduim poveștile de călătorie, fie să vă ajutăm să vă faceți cunoscute locațiile de cazare sau de petrecere a timpului liber, spre folosul celor care-și plănuiesc singuri concediul sau excursiile de weekend. Dacă doriți să comunicăm legat de aceste subiecte, așteptăm mesajele voastre la andreineagu@hotmail..com

Toate articolele și fotografiile de pe acest site sunt proprietatea Călători prin România. Acestea nu pot fi preluate, difuzate, publicate, vândute sau revândute decăt cu acordul scris al calatoriprinromania.ro. În cazul în care doriți să preluați orice tip de conținut de pe calatoriprinromania.ro, ne puteți contacta pe andreineagu@hotmail..com