Muntenia

Despre Corbii de Piatră

Una dintre destinațiile argeșene preferate de turiști o reprezintă Mănăstirea Corbii de Piatră, situată în comuna Corbi, din județul Argeș, la aproximativ 50 km de Pitești și la 170 km de București. Alături de mănăstirea Nămăiești și Cetățuia Negru Vodă, „Corbii de Piatră“ formează un triunghi sacru, celebru în țara noastră.

Corbii de Piatră, cea mai veche mănăstire rupestră din România, care datează din sec. XIV.

Legenda spune că numele mănăstirii vine de la călugării care erau îmbrăcați în straie negre și pe care localnicii în numeau corbi.

Mănăstirea Corbii de Piatră este cea mai veche mănăstire rupestră din România (sec. XIV). Conform spuselor lui Nicolae Iorga, a fost prima mănăstire de călugărițe înființată la noi în țară. Biserica mănăstirii a fost săpată într-un perete masiv de stâncă, înalt de circa 30 m și lung de 14,5m, fiind cea mai veche biserică pictată din țara noastră; pictura bizantină, din interiorul bisericii, a fost realizată cu câteva decenii înaintea picturii murale de la Biserica Domnească de la Curtea de Argeş.

Accesul la Mânăstirea Corbii de Piatră se face pe drumului național DN 73C, care leagă Curtea de Argeș de Câmpulung Muscel, până la localitatea Domnești, de unde trebuie să vă îndreptați spre comuna Corbi, pe drumul județean 731, către Nucșoara.

În fața bisericii de piatră se găsește clopotnița stil paraclis (1890).
Corbii de Piatră este singura biserică din România care are două altare pe un singur naos.
Related posts
MunteniaUncategorizedUnde să mănânciUnde te cazezi

Un weekend petrecut la Conacul VINALIA din Ceptura

5 Mins read
Dacă ești iubitor de vin și visezi la experiențe similare cu ceea ce ai trăit în Toscana, poți să găsești aceleași lucruri…
De vizitatMuntenia

Tur urban arhitectural prin Sinaia

4 Mins read
Când te gândești la Sinaia, te duci cu gândul la o stațiune turistică montană și eventual la cele câteva atracții turistice despre…
Muntenia

Traseul monumentelor istorice din Sinaia (I)

9 Mins read
Sinaia este o destinație turistică unde mă întorc de fiecare dată cu mare drag, și unde constat că mai am atâtea de…

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *