MunteniaUnde să mănânci

Cum ar fi o cină romantică la Conacul Domniței Ralu?

Dacă dorești să sărbătorești ziua de 8 martie într-un cadru romantic, îți sugerez o locație care se află la maxim 80 de kilometri față de București și în apropierea orașului Ploiești. Cu alte cuvinte, dacă vrei să-ți impresionezi iubita sau soția, poți să rezervi o masă la un conac, care, în urma restaurării, și-a recăpătat strălucirea de odinioară. Este vorba de Conacul Domniței Ralu, cunoscut și sub denumirea de Casa Timiș, din comuna Bucov, județul Prahova. Pentru cei care se întreabă cine a fost Prințesa Ralu, le spun că a fost fiica cea mică a domnitorului fanariot Ioan Gheorghe Caragea, domn al Țării Românești, între anii 1812-1818.

Clădirea construită în perioada interbelică, în stil neoromânesc, este situată într-un cadru mirific, fiind înconjurată de dealuri cu vii cât vezi cu ochii. Poate te întrebi ce m-a determinat să-ți recomand acest loc. În primul rând, peisajul de jur împrejur este ca de poveste, iar liniștea de acolo îți conferă o stare de bine; în al doilea rând, ai posibilitatea să vezi o clădire cu un aer aristocratic situată într-un loc care emană parfum de epocă; iar în al treilea rând, pentru mâncarea delicioasă, care nu are cum să nu-ți placă. Și, ca un fapt inedit, atunci când am poposit acolo, am fost serviți cu un platou de gustări din partea casei, plus cu câte un pahar de vin, oferit spre degustare, din producția proprie a “moșiei”.

De pe site-ul lor https://casatimis.ro/, am aflat că pe 8 martie 2021, începând cu ora 18, se va organiza Ziua Internațională a Domnițelor la Conac. Eu zic că sună interesant. Sfatul meu este să suni înainte de a pleca la drum și să te convingi dacă mai au locuri libere. Dacă nu, reține că poate fi o opțiune de petrecere a timpului liber într-o duminică însorită de primăvară sau de toamnă. Eu am avut șansa să ajung acolo într-o zi superbă de sfârșit de octombrie.

Related posts
TransilvaniaUnde să mănânciUnde te cazezi

Am trăit o poveste frumoasă la CASA RAȚIU

8 Mins read
Nu știu vouă dacă vi s-a întâmplat să vă doriți să ajungeți într-un loc anume, pentru că cineva a știut să-l descrie…
BucureștiDe vizitatMuntenia

Vila Minovici, una dintre cele mai frumoase case în stil neoromânesc din București

3 Mins read
În aceeași zi, în care am văzut „Muzeul de Artă Veche Apuseană Ing. Dumitru Furnică-Minovici”, am vizitat și vila din stânga acestuia, care găzduiește Muzeul…
BucureștiDe vizitatMuntenia

Merită să vizitați Muzeul de Artă Veche Apuseană Ing. Dumitru Furnică-Minovici

4 Mins read
Dacă ești atras de poveștile Bucureștiului de altădată, îți recomand să faci o plimbare prin locurile mai puțin cunoscute ale capitalei.  De…

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.