De vizitatTransilvania

Cetatea Rupea, un loc ca de poveste

Mi-am dorit să văd Cetatea Rupea, pentru că citisem despre ea că este una dintre cele mai vechi cetăți din România. În plus, aflasem dintr-un reportaj că a fost restaurată între 2010-2013, așa că se merita să o vizităm. Cei care au scris și implementat acest proiect de accesare de fonduri europene, în vederea restaurării cetății, au mărturisit că nu au intuit ce impact formidabil va avea reapariția pe harta turistică a Cetății Rupea. Se spune că, în primele zile după redeschiderea din 2013, cetatea a fost luată cu asalt de către turiști, oficialitățile orașului declarând, la acel moment, că s-au înregistrat de opt ori mai mulți vizitatori decât estimaseră. În orice caz, am reușit să-mi împlinesc acest vis, de a vizita această cetate medievală, abia în toamna anului 2019, dar, știți cum se spune, mai bine mai târziu decât niciodată.

Interesant este faptul că cetatea se împarte în “Cetatea de sus”, “Cetatea de mijloc”, respectiv “Cetatea de jos”, pe simplul motiv că aceasta este situată pe mai multe trepte. Dar mai bine vă las să descoperiți frumusețea Cetății Rupea din fotografiile pe care le-am făcut în acea zi.

Sper că aceste fotografii au fost mai mult decât convingătoare și mi-aș dori să aflu, peste ceva timp, că ceea ce-ați aflat din acest articol v-a impulsionat să faceți un drum până acolo. M-aș bucura dacă mi-ați da de știre.

Related posts
BucureștiDe vizitatExperiențe turisticeUnde să ieși în oraș

Vă invit la Muzeul "Micul Paris", pentru o călătorie în Bucureștiul de odinioară

6 Mins read
A fost o vreme în care Bucureștiului i se spunea “Micul Paris”. Atât secolul al XIX-lea, cât și începutul secolului XX, au fost…
De vizitatOltenia

Târgul de Crăciun de la Craiova

4 Mins read
Am zâmbit a neîncredere atunci când am citit despre Târgul de Crăciun de la Craiova că ar fi al treilea cel mai…
TransilvaniaUnde să mănânciUnde te cazezi

Toamna la Sovata

2 Mins read
Am mai povestit despre faptul că, în general, îmi place să scriu despre acele locuri din România care mi s-au cuibărit în…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *