Destinații de weekendMunteniaUnde să mănânci

Casa Timiș – O experiență de poveste, aproape de București

Astăzi revedem un loc care a rămas în inima noastră: un conac foarte elegant construit in stil neoromânesc care este la o aruncătură de băț de București. Este vorba despre Conacul Domniței Ralu, cunoscut și sub denumirea de Casa Timiș, din comuna Bucov, județul Prahova. Despre el am mai povestit și într-un articol precedent.

Vedere frontală a conacului.

Clădirea construită în perioada interbelică, în stil neoromânesc, este situată într-un cadru mirific, fiind înconjurată de dealuri cu vii cât vezi cu ochii. Arhitectura neoromânească este tradusă prin toate elementele specifice: are inclus un turn in partea din stanga care este de fapt motivul culei oltenești. De asemenea se găsesc și câteva simboluri bisericești sau bizantine: sfânta treime reprezentată prin 3 ocnițe, arcurile largi și deschise sau coloanele scurte. 

Cadru cu detalii ce prezintă elementele specifice neoromânescului: coloanele scurte sau arcele deschise.

La Casa Timiș sunt foarte multe elemente care se armonizează perfect: peisajul de jur împrejur este desprins ca din poveste, ai posibilitatea să vezi o clădire cu un aer aristocratic situată într-un loc care emană parfum de epocă, iar mâncarea este delicioasă! Nu e de mirare că trebuie să-ți faci o rezervare ca să te asiguri că ai un loc disponibil. 

În afară de zona restaurantului și a frumoasei case, există și o zonă frumos amenajată cu un lac, câteva băncuțe, viță de vie si câteva cazări de tip bangalow-uri. Fiind un spațiu deschis, întins pe o suprafața mare si foarte frumos amenajat, îți conferă o stare de bine. Chiar te simți ca in paradis. Cel puțin eu așa am simțit!

Conacul impresionează și merită văzut măcar o dată!

Related posts
TransilvaniaUnde să mănânciUnde te cazezi

Toamna la Sovata

2 Mins read
Am mai povestit despre faptul că, în general, îmi place să scriu despre acele locuri din România care mi s-au cuibărit în…
Destinații de weekendExperiențe turisticeOltenia

O excursie de o zi prin Oltenia frumoasă!

4 Mins read
Astăzi propun o excursie de o zi prin meleagurile Olteniei. Zona este recunoscută pentru numeroasele stațiuni turistice, mânăstiri, iar întreaga zonă inspiră…
BucureștiDe vizitatMuntenia

Casa Storck - o casă de poveste din București

5 Mins read
Te afli în București și vrei să vezi un muzeu cu o poveste impresionantă? Vrei să descoperi un loc care te va…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *