Destinații de weekendMunteniaUnde să mănânci

Casa Timiș – O experiență de poveste, aproape de București

Astăzi revedem un loc care a rămas în inima noastră: un conac foarte elegant construit in stil neoromânesc care este la o aruncătură de băț de București. Este vorba despre Conacul Domniței Ralu, cunoscut și sub denumirea de Casa Timiș, din comuna Bucov, județul Prahova. Despre el am mai povestit și într-un articol precedent.

Vedere frontală a conacului.

Clădirea construită în perioada interbelică, în stil neoromânesc, este situată într-un cadru mirific, fiind înconjurată de dealuri cu vii cât vezi cu ochii. Arhitectura neoromânească este tradusă prin toate elementele specifice: are inclus un turn in partea din stanga care este de fapt motivul culei oltenești. De asemenea se găsesc și câteva simboluri bisericești sau bizantine: sfânta treime reprezentată prin 3 ocnițe, arcurile largi și deschise sau coloanele scurte. 

Cadru cu detalii ce prezintă elementele specifice neoromânescului: coloanele scurte sau arcele deschise.

La Casa Timiș sunt foarte multe elemente care se armonizează perfect: peisajul de jur împrejur este desprins ca din poveste, ai posibilitatea să vezi o clădire cu un aer aristocratic situată într-un loc care emană parfum de epocă, iar mâncarea este delicioasă! Nu e de mirare că trebuie să-ți faci o rezervare ca să te asiguri că ai un loc disponibil. 

În afară de zona restaurantului și a frumoasei case, există și o zonă frumos amenajată cu un lac, câteva băncuțe, viță de vie si câteva cazări de tip bangalow-uri. Fiind un spațiu deschis, întins pe o suprafața mare si foarte frumos amenajat, îți conferă o stare de bine. Chiar te simți ca in paradis. Cel puțin eu așa am simțit!

Conacul impresionează și merită văzut măcar o dată!

Related posts
BanatDe vizitatDestinații de weekend

Top 25 de obiective turistice de văzut în Timișoara

8 Mins read
Timișoara, cel mai vestic oraș al României, și al treilea dintre acestea, a fost declarată Capitala Europeană a Culturii în anul 2023, fapt care…
De vizitatMuntenia

Tur urban arhitectural prin Sinaia

4 Mins read
Când te gândești la Sinaia, te duci cu gândul la o stațiune turistică montană și eventual la cele câteva atracții turistice despre…
Muntenia

Traseul monumentelor istorice din Sinaia (I)

9 Mins read
Sinaia este o destinație turistică unde mă întorc de fiecare dată cu mare drag, și unde constat că mai am atâtea de…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *