Experiențe turisticeUnde te cazezi

Și anul acesta voi paria pe turismul tradițional din județul Brașov

Mulți dintre români sunt din ce în ce mai atrași de turismul tradițional, din țara noastră. Dacă, înainte, ne limitam numai la a vizita anumite comune cu potențial turistic, eventual la a servi masa de prânz la restaurantul cel mai bine cotat, din acea localitate, de ceva timp a apărut și dorința turiștilor de a se caza în case vechi sau conace, atent restaurate, și musai în zone depărtate de așezările urbane, în care localnicii și investitorii și-au dat mâna pentru a conserva tot ce ține de autentic, tradiții și obiceiuri ale locurilor.  

Pentru că mi-am dorit să experimentez traiul simplu de la țară și să mă bucur de liniștea și aerul curat al satului românesc, m-am cazat, anul trecut, la Viscri. Ceea ce n-am scris, în articolul anterior, este faptul că împrejurul satului Viscri, pe o rază de maxim 20-30 km, sunt foarte multe monumente istorice, pe care merită să le vizitezi, așa cum sunt bisericile fortificate de la Saschiz, Criț, Meșendorf, Bunești, Homorod etc. Dar niciuna dintre ele, nu este atât de frumoasă și de bine poziționată ca Biserica evanghelică fortificată din Viscri, care dăinuie din sec. XIII și care a fost inclusă încă din 1999 în patrimoniul UNESCO. 

Dacă o iei prin comuna Dacia, după cca 16 km, poți ajunge la Cetatea Rupea, pe care te îndemn să o vizitezi, mai ales că arată spectaculos, după restaurarea finalizată în 2013.  

De asemenea, la cca 45 de km de Viscri, poți vedea, de exemplu, Lacul de smarald și Coloanele de bazalt, din comuna Racoș. Cu alte cuvinte, și să vrei nu ai cum să te plictisești pe acolo. 

Anul acesta, îmi doresc să repet experiența și să optez pentru o cazare într-o casă tradițională românească restaurată, din altă localitate din județul Brașov. Dacă am noroc, poate voi reuși să mă cazez, de exemplu, la Casa cu zorele, Criț, 189. Dacă ar fi să mă iau după impresiile călătorilor, aici ai parte de un trai ca odinioară, fără televizor și știri alarmiste, în care conexiunea cu natura o bate pe cea de internet. Acolo, prin programele oferite de gazde, te poți plimba cu căruța prin locuri cu peisaje de poveste sau poți să descoperi din tainele meseriei de apicultor. Mai mult, poți avea parte de experiențe culinare, așa cum se întâmplă atunci când îți dai întâlnire cu bucătăria tradițională ardelenească. Personal, sunt atrasă de camerele de cazare decorate cu piese vechi de mobilier săsesc pictate manual și recondiționate cu mare atenție.

(Sursa; internet)
Și, pentru că, în viață, nu știi dinainte care ți-o fi norocul, închei rugându-vă să-mi recomandați și voi alte locații din partea aceea de țară, în care merită să înnoptez, pentru că nu m-am săturat încă de a explora acea zonă. Cu alte cuvinte, haideți să ne ajutăm reciproc, ca să ne dăm întâlnire cu România cea frumoasă!

Related posts
BucureștiUnde te cazezi

Scala Boutique Hotel: răsfăț de epocă în inima capitalei

3 Mins read
Cu siguranță, Scala Boutique Hotel a fost o destinație de neuitat pentru mine. Este unul dintre acele locuri care reușesc să îmbine…
MunteniaUncategorizedUnde să mănânciUnde te cazezi

Un weekend petrecut la Conacul VINALIA din Ceptura

5 Mins read
Dacă ești iubitor de vin și visezi la experiențe similare cu ceea ce ai trăit în Toscana, poți să găsești aceleași lucruri…
BucureștiDe vizitatExperiențe turisticeUnde să ieși în oraș

Vă invit la Muzeul "Micul Paris", pentru o călătorie în Bucureștiul de odinioară

6 Mins read
A fost o vreme în care Bucureștiului i se spunea “Micul Paris”. Atât secolul al XIX-lea, cât și începutul secolului XX, au fost…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *