De vizitatOltenia

Mănăstirea Dintr-un Lemn

Unul dintre obiectivele turistice de neratat din județul Vâlcea este Mănăstirea dintr-un lemn, care este un așezământ monahal din comuna Frâncești, situată la 25 de km de municipiul Râmnicu Vâlcea. 
Dacă vei ajunge aici, vei simți o adevărată oază de liniște dătătoare de bucurie spirituală. Acest loc binecuvântat de Dumnezeu, la un loc cu icoana făcătoare de minuni, precum și cu aflarea legendei locului, îți vor conferi o stare de mult bine. Dar mai bine să vă ofer câteva date importante, însoțite de fotografiile pe care le-am făcut acolo.

Legenda spune că un călugăr a găsit o icoană a Maicii Domnului într-o scorbură a unui stejar secular, din acest loc. Totodată, acesta a auzit o voce care l-a îndemnat să construiască pe acel loc o biserică din acel stejar secular, de unde și denumirea “dintr-un lemn”.

Se pare că bisericuța din bârne groase provenite din lemnul acelui stejar ar fost ridicată pe la mijlocul secolului al XVI-lea.
Din documentele vremii, rezultă că biserica de zid a fost ctitorită de Matei Basarab, în anul 1640.

După restaurarea sfântului locaș de către Ministerul Aerului și Marinei, între anii 1938-1940, acesta a devenit simbolic loc de închinăciune și rugă pentru aviatori și marinari.
Nu știu dacă am reușit să te conving, dar eu îți mărturisesc că mi-am dorit să ajung acolo, pentru că am auzit despre acel loc numai lucruri frumoase și dătătoare de speranță. Cum s-ar spune, dragă cititorule, continuă să crezi că vei avea un viitor bun și, de ce nu, posibilitatea de a face în România un turism de calitate, inclusiv ecumenic.

Related posts
BanatDe vizitatDestinații de weekend

Top 25 de obiective turistice de văzut în Timișoara

8 Mins read
Timișoara, cel mai vestic oraș al României, și al treilea dintre acestea, a fost declarată Capitala Europeană a Culturii în anul 2023, fapt care…
De vizitatTransilvaniaTravelling

Obiective turistice de vizitat în județul Mureș

5 Mins read
DESTINAȚII ȘI OBIECTIVE TURISTICE DIN JUDEȚUL MUREȘ DEMNE DE VIZITAT Târgu Mureș se numără printre cele mai vechi orașe din România. Principalul obiectiv turistic…
CrișanaDe vizitat

Casa Darvas-La Roche, singurul Muzeu Art Nouveau din România

3 Mins read
Vizitarea Casei Darvas-La Roche trebuie să fie pe lista tuturor turiștilor care ajung în Oradea. Clădirea a fost prima reşedinţă individuală în stilul…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *