Dobrogea

Delta Dunării – tărâmul de poveste de la capătul țării

Cum aș descrie Delta Dunării? Este unică, fabuloasă, spectaculoasă, de o frumusețe care te lasă fără cuvinte. Este unul dintre acele locuri, din țara noastră, unde reușești cu ușurință să te conectezi cu natura, dacă asta ți-ai propus, dar lucrul cel mai important este că, în mare parte, este a noastră, a românilor. 
Delta Dunării trebuie să o vezi cu ochii tăi măcar o dată în viață. Să-ți ajute Dumnezeu să ajungi acolo, dacă n-ai fost încă, și cu siguranță o să te uiți în jurul tău, spunându-ți că vezi un muzeu viu al biodiversității. Te avertizez că te vei îndrăgosti pe loc de ea și vei dori, peste ceva timp, să o revezi. Mie așa mi s-a întâmplat.  
Chiar dacă am folosit numai superlative, cred că despre Delta Dunării nu ar trebui să citești sau să auzi, mai degrabă trebuie s-o vezi, dacă nu fizic, deocamdată, măcar în reportajele sau fotografiile celor care au avut norocul să ajungă în acea zonă. Delta Dunării se adresează ochiului și, mai ales, sufletului tău de român. Nu am pretenția că pozele mele de fotograf amator sunt cele mai reușite, dar îmi place să cred că toate fac laolaltă măcar cât o sută de cuvinte de apreciere și de iubire. Iubirea față de un tărâm care m-a vrăjit.

Related posts
Destinații de weekendDobrogeaUnde te cazezi

La Cap Aurora ai parte de liniște și relaxare

3 Mins read
Pentru weekendul trecut am ales să ies puțin din București și să mă bucur de liniștea și peisajul pe care litoralul îl…
De vizitatDobrogea

Casa Avramide din Tulcea, una dintre cele mai frumoase case-muzeu din România

2 Mins read
Am povestit într-un articol anterior despre minivacanța pe care mi-am petrecut-o la Sulina, la un sfârșit de sezon estival. Mulți dintre voi…
Dobrogea

Sulina - orașul celor patru faruri

3 Mins read
În minivacanța de Rusalii, din 2019, am ajuns pentru prima oară în Delta Dunării și în Sulina, unde am făcut un popas…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *