Transilvania

În vizită prin Covasna

În căutare de noi destinații și fiind în drum spre Târgul Secuiesc (despre care am povestit într-un articol anterior), am decis să fac un scurt popas în orașul Covasna. Deși a fost o experiență scurtă, simt că am câteva lucruri frumoase de povestit despre acest oraș.

Covasna (în maghiară Kovászna, în germană Kovasna) este o stațiune balneoclimaterică de interes național. Este atestată documentar pentru prima oară în 1548, devine oraș în 1952, iar din 1968 județul se redenumește primind numele stațiunii. Aceasta se află în curbura Carpaților Orientali, în partea sud-estică a județului Covasna.

Precum am menționat și mai sus, numele orașului îl vei vedea scris atât în romană cât și în maghiară. Această denumire provine din cuvântul slav „cvas” care înseamnă acru, ulterior preluat de maghiari sub forma de „kovász”, care se traduce „plămădeală”

Datorită varietății resurselor naturale, Covasna este una dintre cele mai căutate stațiuni balneoclimaterice din România. Prezența apelor minerale, a mofetelor sau a aerului bogat în ioni negativi au făcut posibile dezvoltarea turismului balnear și elaborarea Metodei Covasna (o procedură de tratament folosit de mai bine de 50 de ani).

Am poposit în Parcul Covasna unde am recunoscut din depărtare, o clădire impunătoare în stil socialist. Hotelul Covasna (căci despre el este vorba) pare să vegheze din depărtare parcul ce găzduiește Izvorul Elvira și Balta Dracului care este un simbol al orașului. Aceasta este o erupție de gaze care ține în mișcare un vârtej de noroi și ape minerale, devenind un vulcan noroios ce seamănă cu o fântână în clocot.

Izvorul Elvira a fost o experiență inedită, deoarece am băut apă minerală direct de la “sursă” și pot să confirm faptul că este mult mai bună dar și mult mai acidulată decât cea îmbuteliată. 

Am simțit totuși că lipsește ceva. Cred că orașul Covasna merită mult mai mult din punct de vedere al promovării turistice, însă cred că nu este târziu pentru a pune în valoare potențialul turistic pe care îl poți găsi aici. Așa că te invit și pe tine să explorezi Covasna pentru că este o locație care merită vizitată cel puțin o dată-n viață. Chiar și pentru un pahar de apă minerală!

Related posts
De vizitatTransilvaniaTravelling

Obiective turistice de vizitat în județul Mureș

5 Mins read
DESTINAȚII ȘI OBIECTIVE TURISTICE DIN JUDEȚUL MUREȘ DEMNE DE VIZITAT Târgu Mureș se numără printre cele mai vechi orașe din România. Principalul obiectiv turistic…
TransilvaniaTravelling

Județul Mureș - pe locul 5 în clasamentul celor mai ospitaliere zone turistice din lume

5 Mins read
Zilele acestea, o știre îmbucurătoare referitoare la România a făcut înconjurul internetului. Multe ziare sau site-uri ale anumitor televiziuni au dat de știre că județul…
TransilvaniaUnde să mănânciUnde te cazezi

Toamna la Sovata

2 Mins read
Am mai povestit despre faptul că, în general, îmi place să scriu despre acele locuri din România care mi s-au cuibărit în…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *