9.8
BucureștiUnde să ieși în orașUnde să mănânci

O experiență medievală și un ospăț regesc

Restaurantul Excalibur este unul din locurile mele preferate atunci când vreau să ies în oraș fiind un local tematic, situat pe strada Academiei, în imediata apropiere a Ministerului de Interne. Așezat la subsolul unei clădiri, fix de la intrare, pe holul de acces ești întâmpinat de diverse decorațiuni sau obiecte medievale: vitralii, platoșe, armuri sau steaguri medievale. Apoi, drept în față stă înfiptă într-o piatră, celebra sabie Excalibur. 

Sursa: Restaurant Excalibur

Acest restaurant are ca temă povestea regelui Arthur cu a sa sabie celebră Excalibur, dar și cu renumiții cavaleri ai mesei rotunde din castelul Camelot. De la intrare esti întâmpinat de tinere drăguțe și ești invitat către masă pentru un festin regesc. Este preferabil să ai rezervare la acest local pentru a fi sigur de locul tău. În fundal se aude muzica cu tematică medievală, iar aspectul locului este cu totul și cu totul deosebită. Lumina este difuză, iar întreaga amenajare a loculului te transpune într-o călătorie în timpuri istorice.

Din capul locului, trebuie menționat faptul că meniurile sunt foarte consistente și mari. Atât de mari încât nu ai cum să termini singur un platou, oricât de mic ar fi sau oricât de foame îți este. Porțiile sunt absolut imense așa că unde scrie două persoane se pot înfrupta cel puțin trei persoane. Eu am ales un meniu “mega vegetarian” care cuprinde: conopidă, ciuperci, morcovi, cartofi regali auriţi, varză, mix de legume, măsline, roşii, castraveţi, ananas, banană, portocale. Pentru acest platou am plătit 43RON. Desigur, preparatele din carne sunt vedetele culinare ale locului, căci mirosul de grătar te îmbie încă de la intrarea în local. Dacă ești curios, poți accesa întregul meniu al localului aici.

Servirea preparatelor durează puțin mai mult de cât de obicei, însă este scuzabil având în vedere volumul de comenzi și consistența platourilor.

O altă surpriză a fost faptul că aici nu există tacâmuri. Ești invitat să mănânci exact ca în vremurile medievale, mai precis cu mâna! Evident, dacă insiști (sau vrei să “trișezi”) se pot cere în mod special tacâmuri.

Sursa: Restaurant Excalibur

După câteva vizite la Restaurantul Excalibur, pot spune că este o experiență interesantă (nu doar culinară) pe care vreau să o repet, întorcându-mă acolo pentru o porție de.. aer medieval!

9.8
Un restaurant ce are ca temă povestea regelui Arthur cu a sa sabie celebră Excalibur, dar și cu renumiții cavaleri ai mesei rotunde din castelul Camelot. O adevărată experiență cu aer medieval, preparate delicioase și porții generoase.
9.8

Recomand

Pros

  • +tematică medievală deosebită
  • +volumul muzicii nu este foarte tare (poți purta o conversație fără să țipi)
  • +preparate delicioase
  • +platouri generos de mari

Cons

  • -prețuri ușor piperate
  • -nu găsești loc întotdeauna (necesită rezervare în prealabil)
Related posts
BucureștiUnde te cazezi

Scala Boutique Hotel: răsfăț de epocă în inima capitalei

3 Mins read
Cu siguranță, Scala Boutique Hotel a fost o destinație de neuitat pentru mine. Este unul dintre acele locuri care reușesc să îmbine…
MunteniaUncategorizedUnde să mănânciUnde te cazezi

Un weekend petrecut la Conacul VINALIA din Ceptura

5 Mins read
Dacă ești iubitor de vin și visezi la experiențe similare cu ceea ce ai trăit în Toscana, poți să găsești aceleași lucruri…
BucureștiDe vizitatExperiențe turisticeUnde să ieși în oraș

Vă invit la Muzeul "Micul Paris", pentru o călătorie în Bucureștiul de odinioară

6 Mins read
A fost o vreme în care Bucureștiului i se spunea “Micul Paris”. Atât secolul al XIX-lea, cât și începutul secolului XX, au fost…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *