Destinații de weekendDobrogeaUnde te cazezi

La Cap Aurora ai parte de liniște și relaxare

Pentru weekendul trecut am ales să ies puțin din București și să mă bucur de liniștea și peisajul pe care litoralul îl are de oferit. Așa că astăzi vă povestesc despre stațiunea Cap Aurora dar și despre experiența mea aici.

Situată la 5km distanță de Mangalia, povestea stațiunii Cap Aurora începe în 1973 la inagurarea ei după o perioadă de construcție de 9 luni. Aici nu vii pentru viața de noapte, pentru distracție sau pentru nămol vândut cu megafonul în brațe. Aici vii pentru că îți dorești intimitate, liniște și timp pentru relaxare departe de zgomotul urban al marilor orașe.

Cap Aurora – Stațiune turistică de interes național

Și în timp ce planetele și astrologia în general sunt tema centrală în denumirea stațiunilor de pe litoral, în cap Aurora tema centrală o reprezintă pietrele prețioase astfel că denumirile hotelurilor sunt pe măsură: Hotel Opal, Hotel Onix șamd

De ce ai alege Cap Aurora pentru destinația ta de vacanță?

Precum am spus și mai sus, prima impresia cu stațiunea a fost de intimitate și liniște. La un prim contact chiar ai putea spune că unele zone pot fi catalogate ca plaje sălbatice, însă realitatea este că stațiunea e doar un loc liniștit în care nu mulți s-ar gândi să ajungă (iar asta poate fi un avantaj dacă nu preferi aglomerația). Un aspect interesant este faptul că hotelurile construite odată cu stațiunea au priveliște la mare, iar asta conferă o experiență în plus. În destinațiile exotice asta ar putea fi considerat un lux. 

Priveliștea mării văzută de la balconul camerei de hotel.

Stațiunea nu este mare (aproximativ 1 km lungime), iar plaja este delimitată de 4 golfuri de mici dimensiuni. Accesul în mare se face pe o pantă lină și poți merge destul de mult până când apa devine semnificativ de adâncă. 

Pe lângă activitățile specifice destinațiilor de pe litoral, în Cap Aurora poți opta pentru tratamente cu apă minerală mezotermală, stațiunea fiind bogată în ape minerale sulfuroase.

Unde te poți caza în Cap Aurora

Un lucru este cert: stațiunea nu duce lipsă de unități hoteliere, ele fiind prezente atât langă plajă cât și în spatele acesteia. Așadar poți opta pentru unul din hotelurile cu nume de pietre prețioase (cu priveliște la mare și acces direct la plajă), sau poți opta pentru una din pensiunile mai retrase față de plajă.

Hotel Opal văzut din față. Aici există și o parcare destul de generoasă.

Cazarea am avut-o la Hotel Opal, un hotel care trece în prezent printr-o renovare atât la interior cât și la exterior. Experiența a fost destul de plăcută așa că vreau să enumăr câteva dintre plusurile pe care le-am simțit în scurta ședere:
– camere curate
– priveliște spre mare și plajă direct din cameră
– mic dejun diversificat
– parcare generoasă.

Priveliște de la balcon din spatele hotelului. În stânga se poate surprinde și unul dintre cele 4 golfuri ale stațiunii.

Mi-a luat ceva timp sa ma obișnuiesc cu temperatura apei de la duș. Indiferent că era setată pe cald sau rece, aceasta făcea un vals constant între rece gheață și caldă spre opărită. Ce aș mai menționa și mi-a atras atenția este faptul că o afacere românească angajează forță de muncă într-un mare procent (cel puțin în rândul cameriștilor) formată din nepalezi. Mi-ar plăcea să se apeleze la forța de muncă locală, de care cu siguranță nu ducem lipsă. Dar aceste aspecte de natură financiară sau afacere nu sunt domeniul meu de activitate așa că luați-o doar ca pe o observație.

Câteva activități de petrecere a timpului liber în stațiune

Dacă vremea îți permite, plaja și marea vor fi atracția principală. Eu nu am prins o vreme tocmai bună de plajă așa că mi-am ocupat timpul cu alte activități, ceea ce mă duce la următorul punct. Dacă ești amator de plimbări, află că poți străbate câteva stațiuni pornind din Cap Aurora, astfel că poți explora Jupiter, Venus sau Neptun în doar câteva ore. În plimbarea de seară am pornit cu camera foto spre stațiunea Venus unde am făcut câteva fotografii.

În Venus am dat peste hotelul cu același nume. Mixed feelings pentru alegerea culorii.

Străzile sunt ceva mai animate, iar oferta de restaurante ceva mai difersificată. Găsești aici chiar și o cantină de tip “împinge tava”.

La plimbare prin stațiunea Venus

Am trecut pe lângă un restaurant cu specific turcesc care mi-a atras atenția pentru că avea la vânzare și câteva obiecte tradiționale de servit cafeaua și nu numai.

Câteva cadre foto pe care le-am făcut fie langă plaja din Cap Aurora, fie de la balcon, surprind starea de spirit și relaxarea ce domină stațiunea.

Pentru mine a fost un weekend relaxant în care mi-am reîmprospătat starea de spirit, așa că recomand tuturor o astfel de experiență!

Related posts
Destinații de weekendExperiențe turisticeMunteniaUnde să mănânciUnde te cazezi

The BAKER's HOUSE, o poveste de succes în domeniul ospitalității din România

6 Mins read
Le urmăream pagina Facebook, din luna mai a anului trecut. Cumva simțeam că voi ajunge acolo. Ce m-a atras ca un magnet? Zona…
De vizitatDobrogea

Am ajuns și la ArtAntik Gallery din Constanța

1 Mins read
Zilele trecute, în plimbările noastre prin Zona Peninsulară a Constanței, am poposit pe strada Arhiepiscopiei la numărul 19 A. Aici, într-o casă veche…
DobrogeaExperiențe turisticeUnde să mănânci

Cafe Bonjour, o cafenea cu dichis din Constanța

2 Mins read
O dimineață perfectă începe musai cu o cafea aburindă, care să te scoată din moleșeala începutului de zi. Dacă, în plus, o…

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *