Am ajuns, de curând, la această pensiune, dintr-o pură întâmplare, deoarece, făcând parte dintr-un grup mai mare, alegerea acesteia nu ne-a aparținut. Și pentru că nu știam prea bine ce vom găsi la fața locului, încântarea a fost cu atât mai mare cu cât totul a fost peste așteptări.





Ce ne-a plăcut:
- AMPLASAREA – pensiunea se găsește într-o zonă liniștită, în apropierea unei păduri. Mai mult, pe o rază de 10 km, poți vizita mai multe obiective turistice, cum ar fi: Complexul Muzeal Măldărești – 1 km; Pensiunea Conacul lui Maldăr – 900 m; Strada Olari și Muzeul Tradițional de Ceramică – 5,6 km; Mănăstirea Hurezi – 5,7 km; Muzeul trovanților – 9 km etc. De aceea, acord nota 9.
- DECORUL – interioarele sunt amenajate cu bun gust. Noi am locuit în camera Ecvestră, nr. 4, care are diverse echipamente de echitație (tocă, jambiere, cizme, crăvașe, șa etc.) folosite ca decorațiuni. Am apreciat calitatea mobilei, a accesoriilor, cât și a finisajelor. Toate acestea la un loc, au compensat suprafața mică a camerei. Dacă adaug faptul că ne-a plăcut atât amenajarea spațiului de socializare de la parter, cât și a spațiului destinat preparării și servirii micului dejun, nu e de mirare că acord pentru această secțiune nota 10.
- CURĂȚENIA – lenjeria și prosoapele sunt de un alb imaculat; gresia care imită marmura conferă un aer îngrijit, atât pe holuri, cât și în camere. Și pentru că, oriunde m-am uitat, nu am văzut niciun firicel de praf, le acord o binemeritată notă de 10.
- FACILITĂȚI – camerele dispun de televizor și de conexiune wireless de mare viteză. Lipsa unui mini frigider în cameră este compensată de accesul liber la bucătăria dotată modern atât cu aparatură electrică, cât și cu veselă. Afară, există un foișor super utilat, destinat celor care doresc să se relaxeze sau chiar să mănânce la aer. Dimensiunea curții fiind foarte generoasă, au fost gândite diverse locuri de joacă pentru copii. Sunt convinsă că hamacele sunt foarte căutare atât de către adulți, cât și de către cei mici. Singurul minus ar fi lipsa aparatelor de aer condiționat în camere. Totuși, ținând cont că pensiunea se află în apropierea pădurii și temperaturile sunt, în general, mai joase, propun nota 9,5.
- PERSONALUL – pentru felul în care am fost primiți, îndrumați și serviți cu mici atenții, gen apă, ceai, cafea, le-am dat nota 10. Cu toate că pensiunea nu are micul dejun inclus în preț, dimineață am fost tratați cu o mică gustare din partea casei, înainte de plecare. Bineînțeles că și conversația plăcută pe care am avut-o cu gazda a influențat notarea maximă.
- RAPORTUL CALITATE-PREȚ ni s-a părut unul foarte corect, ținând cont de tot ceea ce oferă la un preț de 250 lei/noapte (echivalentul a cca 50 de Euro). Așa că de la mine au un 10, pentru asta.
Media notelor: 9,75











Și încă ceva… De când le-am pășit pragul, nu a trecut mult timp până mi-am dat seama că voi scrie un nou articol. M-am documentat la fața locului, fără ca gazdele să bănuiască de ce le adresez anumite întrebări sau de ce fac atâtea fotografii. Așa am aflat că propietara s-a întors în România după 20 de ani de stat printre străini. Și bine a făcut, pentru că a revenit în țară cu o viziune corectă despre cum trebuie să se facă un turism de calitate.
De aceea, am simțit nevoia să scriu din nou. Pentru că merită popularizată și această poveste frumoasă din domeniul ospitalității oltenești.