Călători prin România

Conacul lui Maldăr: o oază de relaxare în inima Olteniei

Dacă ești în căutarea unui loc liniștit, cu atmosferă boemă și ferit de cotidian, Conacul lui Maldăr este destinația perfectă. Fotografia de mai jos surprinde doar o mică parte din farmecul acestui conac deosebit. De îndată ce pășești pe proprietate, ești întâmpinat de o ambianță caldă și primitoare, unde fiecare detaliu este gândit pentru a-ți oferi o experiență memorabilă.

Conacul lui Maldăr, situat în apropiere de Horezu, la poalele Măgurei Slătioara din Măldărești, este o veritabilă culă oltenească ce păstrează după restaurare toate elementele arhitecturale tradiționale. Culele au o istorie îndelungată fiind inițial reședințe boierești fortificate pentru protecție împotriva invaziilor turcești și se regăsesc în România, în județele Vâlcea (Măldărești), Gorj și Mehedinți. Despre cule dar și despre ce poți vizita în apropiere am scris într-un articol trecut. Conacul cuprinde 18 camere, fiecare decorată cu mobilier autentic, covoare tradiționale, lăzi de zestre și pânzeturi scrobite, oferind o atmosferă unică.

Restaurantul este, în sine, o clădire impresionantă cu arhitectură autentică țărănească ce cuprinde două intrări, un pridvor și ferestre cu ancadramente, beguneț, dar și un acoperiș tradițional din șiță ce încadrează perfect celebrii “ochi de Sibiu”.

Hai să vedem și interiorul pentru a explora spațiul și detaliile care contribuie la atmosfera autentică și elegantă a locului:

Și dacă tot am vorbit despre pridvorul restaurantului, iată și câteva perspective vizuale:

Mesele din restaurant sunt organizate lângă șemineu, meniurile având pereparate cu porții echilibrate și deserturi delicioase.

Curtea este un loc de vis, unde natura și arhitectura se îmbină armonios pentru a crea un spațiu de relaxare și contemplare. Te invit să arunci o privire asupra câtorva imagini care surprind frumusețea exterioară a acestui loc minunat:

Punctul central al curții îl reprezintă piscina unde te poți relaxa în voie pe șezlong și te poți bucura de aer curat.

În spatele curții se află o livadă dar și o căsuță țărănească care beneficiază de o intimitate deosebită datorită poziționării.

Deși nu am avut ocazia să vizitez camerele, interiorul Conacului lui Maldăr promite o atmosferă la fel de încântătoare și autentică. Fiecare colț al conacului este amenajat cu grijă, reflectând stilul și eleganța vremurilor trecute.

Am fost plăcut să descopăr elemente de decor tradiționale, dar și folosirea lemnului sau a pietrei ceea ce conferă o căldură aparte spațiului. Spre exemplu arcada ce se sprijină pe coloane frumos sculptate în piatră, conferă senzația de separare dintre zona de conversație și zona de hol/casa scării.

Foarte impresionante sunt și ușile, atât din conac, cât și din restaurant, care sunt adevărate opere de artă.

Pentru mine, Conacul lui Maldăr nu este doar un loc de relaxare, ci și un spațiu unde îmi place să revin de fiecare dată. Vara trecută, am avut ocazia să interpretez un program special din proiectul meu cu muzică interbelică. A fost o seară magică, în care romanțele și tango-urile au răsunat într-un decor perfect. Te invit să te bucuri de un fragment din acea seară specială în videoclipul de mai jos:

Interpretând cântecul “Of, inimioară” într-un cadru autentic, cu ocazia Sărbătorii Mărului Domnesc organizat la conac.
La finalul unei seri minunate și al unui program muzical reușit.

Conacul lui Maldăr este cu adevărat un loc unde poți să îți încarci bateriile, să te bucuri de frumos și să trăiești momente de neuitat. Dacă încă nu l-ai vizitat, îți recomand să îți faci timp pentru a descoperi acest colț de paradis.

Pentru informații și rezervări accesă aici site-ul conacului.
Mai multe despre frumusețile Olteniei citește aici și aici.

Fotografii: Andrei Neagu

Exit mobile version