În drumurile tale prin Transilvania, merită să faci un popas de o zi în Mediaș, deoarece este unul dintre cele mai vechi orașe ale României, fiind atestat în urmă cu circa 7 secole. Se spune despre el că este amplasat în inima Ardealului, pe valea râului Târnava Mare. Vei fi impresionat atât de clădirile vechi din centrul istoric, cât și de alternanța de stiluri arhitectonice (gotic, renascentist, baroc, neoclasic), care-ți vor da impresia că te afli într-un muzeu în aer liber. Mai mult, Mediașul este situat la 39 km de Sighișoara și 49 de km de Blaj, alte două orășele care merită atenția ta. De aceea, m-am gândit să-ți recomand o locație unde ne-am cazat și de ale cărei condiții am fost mulțumiți.
După lungi căutări pe booking.com și citirea mai multor recenzii, am optat pentru o cazare la Hotelul Traube. Ce am pus în balanță?
În primul rând, raportul calitate preț mi s-a părut foarte bun, mai ales pentru o unitate hotelieră cotată cu 9,1/10 pe platforma Booking.com. Bineînțeles că, pe lângă recenziile bune și foarte bune, am fost influențați și de faptul că hotelul este situat în centrul vechi al orașului, fapt care ne-a permis să vedem sau chiar să vizităm anumite obiective turistice fără să mai depindem de deplasarea cu mașina. Și, pentru că în anumite orașe parcarea automobilului constituie o problemă, ne-am orientat spre acest hotel și pentru că oferă gratuit locuri de parcare. În plus, ne doream de ceva timp să trăim experiența unei cazări într-un hotel istoric. Clădirea în care se află restaurantul și hotelul Traube datează din secolul al XVIII-lea, mai precis a fost construită în anul 1800. Dacă dorești să afli mai multe despre istoricul acestei clădiri de patrimoniu sau condițiile oferite de cele 15 camere, poți să accesezi site-ul locației aici.
Holurile hotelului sunt decorate cu gust, cu piese de mobilier vechi, obiecte vintage, cât și cu grinzi din lemn băițuite. De asemenea, unde întorceam capul vedeam câte o canapea sau câte un fotoliu care parcă mă îmbiau să mă așez pentru a mă bucura de atmosfera aceea de epocă. Fix așa am făcut. Mi-am degustat cafeaua, pe care o mai aveam în termosul de voiaj, stând confortabil pe canapeaua cu tapițerie albastră și cu ochii la minunatele piese de mobilier. Mai mult, am fost uimită și încântată să văd în fața ușii camerei noastre o pianină. Era tot ce-mi trebuia pentru acel final de zi, după vizitarea a două orașe vechi, Blajul și Mediașul, precum și a Castelului Bethlen-Haller, din comuna Cetatea de Baltă, construit între anii 1560 şi 1624.
Camera și baia sunt foarte spațioase și extrem de curate. Mobilierul tradițional pictat cu motive săsești completează într-un mod fericit decorul camerei. Nu s-a exagerat cu numărul pieselor de mobilier, fapt care dă camerei impresia de spațialitate.
Lenjeria de pat era fabricată dintr-un material de foarte bună calitate și plăcut la atingere. În plus, liniștea din hotel, precum și salteaua care a fost de calitate, ne-au permis să avem un somn odihnitor. Mai mult, atât în hotel, cât mai ales în cameră a persistat un miros foarte plăcut, fiind știut faptul că în alte asemenea clădiri de patrimoniu se simte un miros de vechi.
Nu în ultimul rând, am apreciat amabilitatea personalului, care ne-a tratat cu atenție și înțelegere orice solicitare, inclusiv de a ne porni aparatul de aer condiționat și de a ne căra bagajele până în cameră.
Dacă vrei să afli și despre alte unități de cazare pe care le-am verificat, îți recomand să citești articolele Family Hotel Arnica, unul dintre locurile noastre de suflet sau Casa Bertha – un portal spre alte vremuri. De asemenea, ne poți urmări aici pe pagina Facebook a blogului, pentru a afla în timp util despre călătoriile noastre viitoare.