Una dintre destinațiile argeșene preferate de turiști o reprezintă Mănăstirea Corbii de Piatră, situată în comuna Corbi, din județul Argeș, la aproximativ 50 km de Pitești și la 170 km de București. Alături de mănăstirea Nămăiești și Cetățuia Negru Vodă, „Corbii de Piatră“ formează un triunghi sacru, celebru în țara noastră.
Legenda spune că numele mănăstirii vine de la călugării care erau îmbrăcați în straie negre și pe care localnicii în numeau corbi.
Mănăstirea Corbii de Piatră este cea mai veche mănăstire rupestră din România (sec. XIV). Conform spuselor lui Nicolae Iorga, a fost prima mănăstire de călugărițe înființată la noi în țară. Biserica mănăstirii a fost săpată într-un perete masiv de stâncă, înalt de circa 30 m și lung de 14,5m, fiind cea mai veche biserică pictată din țara noastră; pictura bizantină, din interiorul bisericii, a fost realizată cu câteva decenii înaintea picturii murale de la Biserica Domnească de la Curtea de Argeş.
Accesul la Mânăstirea Corbii de Piatră se face pe drumului național DN 73C, care leagă Curtea de Argeș de Câmpulung Muscel, până la localitatea Domnești, de unde trebuie să vă îndreptați spre comuna Corbi, pe drumul județean 731, către Nucșoara.